A ganoderma jelentősen csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait emlő-, vastagbél- vagy gyomorrákműtéten átesett pácienseknél.

Dr. Hiroshi Kawai tanulmánya, Kinki Egyetem

A kísérleti alanyok olyan páciensek voltak, akik műtét után nem megfelelő kezelésben részesültek, valamint olyan betegek, akik a kemoterápia mellékhatásaitól szenvedtek.

Az emlőeltávolítást és kemoterápiát követően a beteg arca szederjessé vált. Kéthónapnyi ganoderma-fogyasztás a szederjesség megszűnt.

Az egyik beteg felső végtagjai emlőeltávolítást követően lebénultak és feldagadtak. Egy hónapnyi ganoderma-fogyasztást után a bénulás jelentős mértékben csökkent.

Néhány beteg gyógynövényekből készült gyógyszerekkel együtt fogyasztott ganodermát tíz nappal a colostomiát (szájadék képzése a vastagbél egy szakaszán) követően. Az éjszakai izzadás megszűnt, étvágyuk javult.

Egyes betegek gyomorrákműtét után étvágytalanná válnak. Napi hat kapszula ganoderma-koncentrátum fogyasztása mellett étvágyuk jelentős mértékben javult.

A fenti eredmények figyelembevételével megállapítható, hogy a ganoderma kemoterápia mellett történő fogyasztása hatékony kiegészítő terápia, mivel a mellékhatások jelentősen mérsékelhetők.

Címke: , , ,